نکات مهم در انتخاب کابین دوش
25
ژانویه

نکات مهم در انتخاب کابین دوش

نحوه انتخاب کابین دوش

کابین دوش دارای یک سازه می باشد که از درب های شیشه ای و پروفیل ها تشکیل می شود. آب با استفاده از سر دوش و جت های هیدرو ماساژ تامین می شود. برای خرید یک دوش کابین ابتدا به نوع باز شدن درب دقت کنید. درب های دوش کابین انواع مختلفی شامل لولایی و کشویی و… دارند. درب های کشویی عملکرد بیشتری دارند اما اگر از غلطک مناسب و مرغوب در آنها استفاده نگردد به سرعت خراب می شوند.

جنس پروفیل کابین دوش ها مورد مهم بعدی است که شامل آلومینیوم، استیل و… است. محصولات آلومینیومی دارای پروفیل های متنوع تری که نیاز هر نوع سلیقه ای را فراهم آورند دارند و ضد زنگ و دارای کیفیت بالایی هستند. پروفیل های استیل طول عمر بالایی دارند.

اغلب برای ساخت زیر دوشی ها از جنس اکریلیک استفاده می شود، این ماده به سرعت گرم شده و به راحتی تمیز می شود. مزیت اصلی محصولات اکریلیک امکان ساییدن و عدم خراش برداشتن است. زیر دوشی های سرامیکی مقاوم هستند، اما بسیار شکننده هستند، بنابراین باید با دقت زیادی با آنها کار کنید.

سنگ مرمر

مصنوعی نیز با استحکام بالا و مقاومت در برابر سایش ساخته می شود. این ماده در برابر تغیرات محیط مقاوم است، همچنین مراقبت از آن بسیار آسان است. کابین های دوش شیشه ای از همه بیشتر محبوب هستند زیرا ظاهری زیبا و طراحی شیک دارند. گزینه دیگر زیر دوشی ها ساخته شده از فیانس بهداشتی هستند که با دوام و عمر طولانی عرضه می شوند. یک معیار مهم دیگر در انتخاب دوش کابین، شکل سازه است.

از جمله محبوب ترین مدل ها، کابین دوش های مربع و مستطیل هستند. در بازار زیر دوش هایی به شکل چند وجهی، نیم دایره، بیضی و… نیز وجود دارد که طراحی شیکی دارند و ظاهر زیبایی را ارائه می دهند. سعی کنید دوش های جادار را انتخاب کنید، اما جمع و جور بودن و حمل و نقل آن ها نیز به همان اندازه مهم است.

انتخاب کابین دوش بر اساس اندازه، شکل زیر دوشی، مواد سازنده و سیستم و جنس درب

بسته به نوع طراحی و مدل خاص، کابین دوش ها می توانند ابعاد مختلفی داشته باشند. برای انتخاب مدل دوش بهینه برای خود، علاوه بر عملکرد آن، باید مساحت حمام و برخی از ویژگی های محل اتصال در حمام را نیز در نظر گرفت:

  • مدل های باز و مدل های بسته بسته اغلب با ابعاد 80*80 سانتی متر، 90* 90 سانتی متر و 100*100 سانتی متر عرضه می شوند.
  • کابین دوش های مدل ترکیبی، با شکل سینی مستطیل، اغلب دارای ابعاد 80*120 سانتی متر، 90*120 سانتی متر، 90*160 سانتی متر، 125*120 سانتی متر و 150*150 سانتی متر هستند.

اگر فضای حمام کوچک است، می توانید با خرید یک کابین دوش با سینی به شکل یک نیم دایره یا حتی یک مدل زاویه ای که در آن سینی به شکل یک چهارم دایره است، از فضا نهایت استفاده را ببرید. در مورد عمق پالت، بسته به مدل کابین دوش، زیر دوشی یا پالت می تواند با سطح کف حمام هم تراز باشد و یا بالاتر قرار بگیرند. هنگام انتخاب عمق پالت، محل لوله فاضلاب باید در نظر گرفته شود.

با توجه به جنس ماده، انواع پالت ها عبارتند از:

  • چدن
  • استیل
  • اکریلیک
  • فیانس یا سفال (Faience)
  • سنگ مرمر مصنوعی
  • سنگ طبیعی

پالت های چدنی

در استحکام و دوام بالا مشهور هستند. حتی پس از 10 سال چدن عملا فرسوده نمی شود. از جمله معایب کابین دوش چدنی می توان به وزن بالای آن اشاره کرد. پالت‌های استیل از نظر وزن بسیار سبک‌تر از چدن هستند و استحکام بالایی دارند. سینی استیل قادر به حفظ گرما برای مدت طولانی می باشد و به نسبت زودتر سرد می شود. پالت های اکریلیک از آنجایی که قیمت پایین و بیشترین تنوع شکل و اندازه را دارند و محبوب ترین زیر دوشی در نظر گرفته می شوند. سینی کابین دوش اکریلیک اغلب به صورت کامپوزیت موجود می باشد.

پالت های سفالی

با پایداری ساختاری بالا و عمر طولانی متمایز می شوند. عیب پالت های سفالی شکنندگی است، یعنی باید در استفاده از آنها دقت کرد.

پالت های مرمر مصنوعی یا سنگ طبیعی به سرعت گرم می شوند و دما را برای مدت طولانی حفظ می کنند، استحکام بالایی دارند، به راحتی قابل تعمیر هستند و به مرور زمان ظاهر خود را از دست نمی دهند. نقطه ضعف پالت های سنگ مرمر قالب گیری شده یا سنگ طبیعی، هزینه بالای آنها است.

انتخاب کابین دوش بر اساس اندازه، شکل سینی، مواد سازنده و سیستم و جنس درب

انواع سیستم درب کابین دوش

  • درب های آکاردئونی

درب چرخشی برای کابین دوش امکان حداکثر فضا را فراهم می کند که دسترسی بدون مانع به دوش را فراهم می کند. هر یک از این درب ها مجهز به چندین لولا است که از کنار پانل درب ثابت شده اند که به لطف آنها درب ها برروی هم باز می شوند.

اما مهمترین اشکال آن آب بندی آنها می باشد.

  • درب های لولایی

گزینه دیگر برای درب های کابین دوش، درب لولایی است که به سمت بیرون باز می شود. این درب نیز برای ایجاد حداکثر دسترسی به کابین ایده آل است. دو لولای چرخان در انتهای بالا و پایین درب قرار دارند. این نوع سیستم درب نسبت به آنچه در بالا توضیح داده شد قابل اعتمادتر و مطمئن تر است.

  • درب های کشویی

اگر قصد دارید یک دوش به اندازه کافی بزرگ نصب کنید، برای صرفه جویی در فضا، باید درب های کشویی را در اولویت دهید. چنین درب هایی از دو یا چند پانل متشکل از همدیگر تشکیل شده اند که به آرامی از روی یکدیگر عبور می کنند.

  • درب های تاشو

اگر نمی‌خواهید درب به بیرون باز شود یا فضای آزاد حمام اجازه این کار را نمی‌دهد، درب تاشو (درب «کتابی») ایده‌آل است. این درب برای دوش های کشیده یا مستطیلی مناسب است. این مدل درب به سمت داخل باز می شود. درب های تاشو را می توان هم به صورت جداگانه و هم در ترکیب با پانل های کشویی (برای دوش های بزرگ) استفاده کرد.

جنس درب و دیوارهای کابین دوش

  • پلی استایرن
  • شیشه
  • پلکسی گلاس
  • تریپلکس

پلاستیک شفاف

یا مات پلی استایرن، مقاوم در برابر محیط مرطوب و دارای وزن کم است. عیب این درب پلاستیکی عمر کوتاه آن است. بنابراین، کابین های دوش، که در طراحی آنها از پلی استایرن استفاده شده است، برای نصب در خانه های اجاره ای و مسافرخانه ها مناسب تر هستند. یکی دیگر از مشکلات درب های پلاستیکی مشکل در نگهداری آنها است. در سطح آنها اغلب لکه های قابل توجهی از آب صابون یا کثیفی به جا می ماند و انتخاب یک شوینده برای پلاستیک بسیار دشوار است.

شیشه مورد استفاده در ساخت کابین دوش از نوع شیشه ساده نمی باشد و از نوع سکوریت است، بلکه با ضخامت حداقل 4 میلی متر ارائه می شود. درب های شیشه ای بهداشتی ترین نوع درب در نظر گرفته می شوند به این معنا که به حداقل مراقبت نیاز دارند.

پلکسی گلاس

این ماده اغلب به اشتباه با پلی استایرن اشتباه گرفته می شود. در حالی که، پلکسی گلاس، پلی متیل متاکریلات است. پلکسی گلاس از نظر شفافیت همانند شیشه معمولی است در حالی که وزن کمتر و استحکام بیشتری نسبت به پلی استایرن دارد. عیب پلکسی این است که به راحتی خراشیده می شود و امکان پولیش برای پلکسی وجود ندارد.

تریپلکس نوعی شیشه سکوریت شده است که از نظر ساختار بسیار شبیه شیشه های مورد استفاده در خودروسازی است. به طور معمولی، ساختار یک تریپلکس شامل دو شیشه سکوریت شده با یک فیلم تقویت کننده شفاف است که بین آنها قرار دارد. از مزایای اصلی این درب می توان به استحکام و ایمنی بالای آن اشاره کرد و نقطه ضعف آن قیمت بسیار بالای آن است.

پارامتر مهم در انتخاب کابین دوش

  • به ابعاد زیردوشی نگاه کنید. بهترین گزینه ها 80 در 80 یا 90 در 90 سانتی متر هستند. شکل مربع و مستطیل پالت برای کابین مدل بسته مناسب است و در پالت گرد باید درب ها شکل مقعر داشته باشند.
  • حتما به موادی که کابین از آن ساخته شده است توجه کنید: قطعات پلاستیکی به مرور زمان شل می شوند و شما باید کل سیستم را تغییر دهید.
  • به طراحی کابین دوش توجه کنید: کابین دوش باید متناسب با سبک کلی فضای شما باشد.

انواع کابین دوش

کابین دوش ها با توجه به طراحی خود به سه نوع تقسیم می شوند:

  • باز
  • بسته

کابین دوش باز

مدل باز نوعی کابین دوش است که در چیدمان حمام ادغام می شود. اول از همه، این مدل ها پیش ساخته هستند، یعنی یک زیر دوشی در پایه یکی از دیوارها یا در قسمت گوشه حمام نصب می شود سپس دیواره های کابین دوش روی سینی نصب می شوند.

کابین دوش بازاز ویژگی های بارز مدل های باز، نداشتن سقف است. بنابراین، در مدل های نوع باز، نصب آبشار یا دوش بارانی به سادگی امکان پذیر نیست. در طول حمام کردن، باید به یک سر دوش که با یک شلنگ انعطاف پذیر در یک نوار فلزی به میکسر متصل است، بسنده کنید. یعنی مدل های باز فقط برای این در نظر گرفته شده است که فرد بتواند سریع بدن خود را بشوید.

مزایای کابین دوش مدل باز:

  • هزینه بسیار کم
  • نصب آسان کابین دوش
  • طراحی کلی ساده

کابین دوش بسته

مدل های بسته دارای طراحی کاملا مستقل هستند که از پالت، دیوارها و پایه سقف کابین تشکیل شده است. یعنی این یک جعبه قابل حمل است که در آن تعداد زیادی عملکرد مختلف تعبیه شده است و در صورت لزوم برای تعمیر به راحتی قابل جابجایی است. اغلب در مدل های بسته از پالت های ساخته شده از اکریلیک یا استیل استفاده می شود و کمتر از پالت های ساخته شده از چدن و ​​سفالی استفاده می شود. عناصر ساختاری و سقف کابین از فلز با پوشش ضد خوردگی یا ترکیبات پلیمری بادوام ساخته شده است و دیوارهای کناری مدل های بسته نیز از شیشه یا پلکسی شفاف یا نیمه شفاف ساخته می شود.

کابین دوش بستهمزایای کابین دوش مدل بسته

  • نصب و اتصال سریع
  • طیف گسترده ای از مدل های مختلف
  • عایق صوتی خوب
  • جداسازی از محیط عمومی اتاق

معایب کابین دوش مدل بسته

به طور کلی، کابین های بسته به استثنای هزینه بالاتر، ایرادات مشخصی ندارند.